Un Crăciun altfel cu familia Nottara

Sărbătorile de iarnă și-au pierdut mult din însemnătatea pe care o aveau odinioară. La rândul ei, nici tradiția nu mai are forța creatoare de altădată de a se impune în viețile noastre. Acest vid de substanță, sau mai bine zis această fractură profundă o resimțim noi în raport cu lumea dinafară. Astfel se naște o antiteză între lumea dinăuntru și lumea dinafară. Crăciunul este un pretext excelent pentru a exploata această antiteză.

Una este ceeea ce ne dorim cu adevărat și altfel se concretizează năzuințele nostre cele mai intime. În fond ce ar trebui să reprezinte sărbătorile de iarnă? Un prilej de a petrece timp cu familia, un pretext să ne oferim cadouri scumpe, un prilej să ne regândim viața și acțiunile noastre care poate îi privesc pe alții direct sau un pretext să fim cât mai narcisiști cu puțintă? Este foarte dificil să faci o diferențiere, o triere clară și este greu să răspunzi la întrebarea : ”Cum este fiecare și ce-și dorește fiecare ?”. Poate până la urmă suntem puțin din fiecare, uneori mai mult, alteori mai puțin. Suntem oameni!

Crăciunul înseamnă familie!

Sâmbata de obicei este o zi pe fugă. Toată lumea cumpără, se agită și asta mai ales când se aproprie Crăciului. Din toată această vâltoare, se poate întrezări printre rafturile cu dulciuri și jucării, printre zecile de produse confecționate special pentru Crăciun, un mesaj vechi destul de sters pe niste bomboane de pom care se vindeau la bucată fără vreun ambalaj sofisticat cu sloganuri americane. Mesajul era simplu: ”Crăciunul înseamnă familie!”. Cam pe aici ne situam și noi. Dacă căutăm îndeajuns ceea ce ne dorim cu adevărat, în atmosfera sărbătorilor de iarnă, vom găsi până la urmă o cale sigură către noi înșine.

Nottara înseamnă unitate!

Teatrul Nottara și-a dorit să petreacă un Crăciun altfel decât un Crăciun bicisnic, plicticos sau obișnuit, asemeni mesajului de pe bomboana de pom, pentru că, în fond, totul se reduce la familie. Familia Nottara înseamnă foarte mult, mai ales că nu știi unde începe exact și nici unde se termină. Dragostea spectatorilor nu este un lucru care poate fi cântărit cu ușurință. Ultimul an a dovedit tuturor acest lucru, în special celor care credeau că Teatrul Nottara va fi un subiect secundar pe agenda publică. Supriza a fost familia Nottara care s-a mărit intempestiv în perioada cea mai dificlă cu care s-a confruntat teatrului. Pentru aceștia dar și pentru cei care s-au solidarizat cu Teatrul Nottara am pregătit spectacolul ”Crăciunul altfel”. Prețul scăzut al biletelor reflectă dorința teatrului Nottara de a petrece alături de toată ”familia” un Crăciun de neuitat, chiar dacă petrecerea are loc în altă parte, la ARCUB, mai exact, în exil.

Bilete se mai pot cumpara pe www.eventim.ro . Vă așteptăm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasați un comentariu

Arhivă articole