Teatrul “Nottara” joacă!

Au trecut mai mult de trei luni de când am fost nevoiţi să suspendăm spectacolele din sediul nostru din bd Magheru. Trei luni de când ne luptăm să găsim soluţii şi să nu se încheie aici cei aproape 70 de ani de activitate teatrală neîntreruptă.

În această perioadă, s-a vorbit în presă mai mult ca niciodată despre Teatrul Nottara, dovadă că notorietatea sa a crescut de la 45,4%, cât era în 2012, la 68,3% (conform studiilor „Publicul bucureştean de teatru” realizate de IMAS la cererea teatrului). Cu toate acestea, mare parte a publicului este, pe bună dreptate, confuz în ceea ce priveşte situaţia noastră actuală.

O parte dintre bucureşteni crede că s-a închis teatrul cu totul, nu doar sediul din Bd. Magheru. O altă parte crede că ne-am mutat la Palatul Cotroceni, la ARCUB, la Teatrul Elisabeta sau chiar în provincie. Şi există, desigur, categoria de spectatori care ne urmăreşte pe facebook sau pe site şi ştie unde să vină după noi. Nu ne-am mutat nicăieri, nu avem încă un sediul stabil, jucăm peste tot pe unde suntem doriţi şi invitaţi. În luna martie avem 21 de spectacole în 13 locuri.

Le mulţumim tuturor celor care au umplut sălile în care am jucat în această perioadă, fie că a fost la alte teatre din Bucureşti (Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra) sau din ţară (Teatrul „George Ciprian” din Buzău, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, Teatrul de Stat Constanţa), fie că a fost la mall (Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City), la Institutul Balassi sau la Cercul Militar Naţional.

Iar pentru cei care nu ştiu încă unde să ne găsească, am realizat un promo cu o parte dintre actorii din trupa noastră, prin care anunţăm că sediul nostru stabil este, deocamdată, internetul. Apreciem toate redistribuirile filmuleţului, astfel încât să ajungă la cât mai multă lume mesajul că încă existăm. Mai mult, chiar şi fără sediu, am scos trei spectacole noi de la începutul anului: Familie de artişti de  Kado Kostzer și Alfredo Arias, regia: Alexander Hausvater, Tango, Monsieur? de Aldo Lo Castro, regia: Anca-Maria Colţeanu şi Efecte colaterale de Alex Popa, regia: Vlad Zamfirescu.

Paula Varga

Leave a Comment

Arhivă articole