Sălile din nou pline, publicul înapoi în teatru, premiere, întâlniri, turnee și un nou început! Aceasta ar fi, pe scurt, povestea stagiunii 2021 – 2022, la Teatrul Nottara. După o perioadă complicată, în care teatrul, la nivel mondial, și-a căutat noi sensuri și noi drumuri, stagiunea care tocmai s-a încheiat a însemnat, în primul rând, o promisiune. O promisiune de normalitate. O promisiune că povestea merge mai departe… Umor, emoție, lacrimă, ironie, cinism, râsete, istorii de viață, texte celebre, actori îndrăgiți, regizori cunoscuți, toate sunt ingredientele de succes ale unor spectacole de neratat.
„Sonată de toamnă” de Ingmar Bergman, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, a deschis în toamna trecută seria premierelor stagiunii, un text profund, tulburător, despre relația dintre mamă și fiică, despre feminitate, despre adevăruri nespuse.
„Cloaca” de Maria Goos, în regia lui Theodor-Cristian Popescu este o incursiune, de data asta, în lumea bărbaților, în intimitatea gândurilor lor, și accesează o zonă de umor căreia e greu să-i reziști.
„Mama” de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, propune o perspectivă cu totul specială asupra universului feminin și a tulburărilor psihice, în viziunea unui dramaturg premiat cu Oscar.
„Fetele Pelican” după un text care aparține The Wardrobe Ensemble, în regia lui Horia Suru, este o poveste despre relații de familie în societatea de azi, o poveste spumoasă și… extrem de colorată.
„Jaful” de Joe Orton, în regia lui Vlad Massaci, a completat seria premierelor de la Nottara. O excelentă satiră la adresa bisericii, a ipocriziei sociale și a integrității poliției… mult umor negru și un carusel de situații neașteptate.
„Cancún” de Jordi Galcerán, în regia lui Felix Alexa, un spectacol despre amoruri și căsnicii, în care nimic nu e ceea ce pare, în care cuplurile ascund mistere care le-ar putea schimba viața, în care nostalgia și umorul se completează reciproc, a încheiat seria premierelor stagiunii 2021-2022 la Teatrul Nottara.
De asemenea, în această perioadă în care Europa este tulburată de război, Teatrul Nottara s-a alăturat Campaniei „Artiști români pentru artiști ucraineni” cu spectacolul-lectură „Vreau acasă”, un scenariu semnat de Cristi Juncu, după textele unor autori ucraineni, traduse în limba română de Raluca Rădulescu.
În luna ianuarie, a demarat proiectul „Teatrul, o nouă normalitate #REINVENT”, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, proiect al cărui promotor este Teatrul Nottara, aflat în parteneriat cu ARTEPUNKT Skandinavia, din Norvegia. În cadrul proiectului vor rezulta șase noi producții, dintre care trei se vor juca la Sala George Constantin și trei în regim exclusiv online. La baza acestor spectacole, dedicate în special liceenilor, stau cărțile „Enigma Otiliei” de George Călinescu și „Moara cu noroc” de Ioan Slavici, poezii de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Mihai Eminescu, George Bacovia, precum și piesa „Stâlpii societății” scrisă de Henrik Ibsen.
De asemenea, Teatrul Nottara a participat în acest an la mai multe deplasări și turnee. Spectacolul „Lecția” de Eugène Ionesco, în regia lui Felix Alexa, s-a bucurat de o prestigioasă participare la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, iar spectacolul „Fetele Pelican” a fost prezentat la Brașov la Teatrul Sică Alexandrescu, în cadrul Festivalului Național de Teatru „Săptămâna Comediei Românești”, în timp ce „Oglinda neagră” după texte de I.L. Caragiale, în regia Cristinei Juncu, a participat la proiectul „Străzi deschise”.
În luna iulie am avut bucuria să susținem două reprezentații, cu spectacolele „Fetele Pelican” și „Oglinda neagră”, pentru 300 de copii din provincie, în cadrul unui parteneriat cu PROEDUS.
În această vară, Teatrul Nottara participă la Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, cu producțiile „Liniște în culise” și „Aici nu-i de joacă”, care se joacă la Constanța, la malul mării. Iar din toamnă Teatrul Nottara vă așteaptă din nou la teatru, cu povești minunate.
Până atunci, dragi spectatori, Teatrul Nottara vă urează vacanță plăcută!