Teatrul Nottara, invitat la Festivalul de Teatru și Jazz Nisville din Niš, Serbia

Spectacolul „Stâlpii societății” de Henrik Ibsen, în regia lui Dejan Janković, a fost invitat să participe la Festivalul de Teatru și Jazz Nisville din Niš, Serbia, în secțiunea competițională, pe data de 7 august, începând cu ora 20:30. Aflat la cea de-a 25-a ediție, Nisville Jazz Theater Festival se desfășoară în perioada 4-13 august și stă sub tema „Despite sadness”/„În ciuda tristeții”.

Plasat de publicația „The Guardian” în rândul evenimentelor de prestigiu din Europa, Nisville Jazz Theater Festival cuprinde spectacole de top din țări precum Italia, Ungaria, Israel, Norvegia, Statele Unite, Bulgaria, Franța, China, Grecia, Egipt, Romania, Marea Britanie etc. În plus față de spectacolele participante în secțiunea competițională, festivalul are un program variat, complex, format din spectacole invitate, evenimente pentru copii, expoziții de artă, proiecții de film, conferințe și workshopuri.

O adaptare modernă a celebrei piese a lui Henrik Ibsen, „Stâlpii societății”, în versiunea lui Dejan Janković, pune accent pe capacitatea omului de a se salva, de a fi curajos, de a-și recunoaște greșelile și de a aprecia prietenia, iubirea, altruismul celor din jurul său, devenind, astfel, mai bun. Din distribuție fac parte Ada Navrot, Iulia-Alexandra Dinu, Karl Baker, Teodora-Daiana Păcurar, Tudor Cucu-Dumitrescu, Andreea Tănase. Scenografia este semnată de Alfred Samuel Mihailovici, coregrafia este marca Sandrei-Elizabeth Mavhima, muzica originală este compusă de Bogdan Marinescu, iar conceptul video-proiecției este realizat de Ciprian Duică.

Spectacolul face parte din „Teatrul, o nouă normalitate #reinventare”, un proiect-pilot, derulat de un parteneriat româno-norvegian, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, al cărui promotor este Teatrul Nottara, alături de agenția de comunicare creativă Media One (România) – cu sprijinul căreia se realizează deplasarea în Serbia –, și compania artistică Artepunkt Skandinavia (Norvegia).

Lasați un comentariu

Arhivă articole