Împătimită de teatru, o prezență feminină stilată, cu o siluetă de invidiat. O viață în teatru. Peste treizeci de ani, pe scena Teatrului Nottara.
Camelia Zorlescu s-a născut la Galați, în 1938. De mică, a simțit care îi e drumul: cânta, dansa, spunea poezii pe scena din curtea bunicilor. Și joaca i-a devenit profesie. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar și Ion Olteanu. A fost repartizată la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, unde tocmai se înființase secția în limba română. Acolo a luat și primul premiu important, pentru rolul din Doi pe un balansoar, spectacol în care îl avea partener pe Constantin Diplan.
Din 1965, a fost actriță a Teatrului Nottara. A venit prin concurs, alături de Ștefan Iordache și Gilda Marinescu, sub directoratul lui Horia Lovinescu. Primul rol a fost în 1966, în spectacolul Au fost odată două orfeline, în regia Sandei Manu, alături de o distribuție remarcabilă: Liliana Tomescu, Melania Cârjă, Ștefan Tapalagă.
Și a urmat o carieră construită cu multă dăruire și cu iubire. O regăsim în distribuțiile unor spectacole care au făcut săli pline la Nottara: Meșterul Manole de Octavian Goga, regia: Ion Olteanu, O casă onorabilă de Horia Lovinescu, regia: Lucian Giurchescu, Othello de Willliam Shakespeare, regia: Cornel Todea, Năzdrăvanul Occidentului de J.M. Synge, regia: Ion Olteanu, Ultima oră de Mihail Sebastian, regia: Valeriu Moisescu, Audiență la consul de Ion Brad, regia: Ion Cojar, Timon din Atena de William Shakespeare, regia: Dinu Cernescu, Sentimente și naftalină de Sidonia Drăgușanu, regia: Mihai Berechet, Pensiunea doamnei Olimpia de I.D. Șerban, regia: Constantin Dicu, Karamazovii de Horia Lovinescu, regia: Dan Micu, Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian, regia: Alexandru Dabija, Brățara falsă de Paul Everac, regia: Eugen Todoran, Scapino, după Molière, regia: Alexandru Dabija, Floarea de cactus de Pierre Barillet și Pierre Gredy, regia: Mircea Cornișteanu, Într-o dimineață de Mihai Ispirescu, regia: Dan Micu, Henric al IV-lea de Luigi Pirandello, regia: Dominic Dembinski, Păguboșii, după M.R. Paraschivescu, regia: Gelu Colceag, Sinucigașul de Nikolai Erdman, regia: Cornel Mihalache, Prințul negru de Iris Murdoch, regia: Cornel Todea, Întâlnire la Senlis de Jean Anouilh, regia: Geo Saizescu, Soțul păcălit de Molière, regia: Mircea Cornișteanu, Titanic vals de Tudor Mușatescu, regia: Dinu Cernescu, Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci.
O regăsim și în distribuțiile multor filme, semnate de regizori importanți: Manole Marcus, Sergiu Nicolaescu, Alecu Croitoru, Nicolae Corjos, Nae Caranfil. Pentru rolul din filmul Medalia de onoare, regia: Călin Peter Netzer, a fost nominalizată la Premiile Gopo, pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune.
Rămas-bun, doamnă Camelia Zorlescu!