Norme de acces cu certificatul verde

Stimați spectatori,

Conform Hotărârii de Guvern nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată și completată prin Hotărârea nr. 990 din 17 septembrie 2021, în cazul în care incidența COVID-19 cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 în localitate, participarea publicului este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, purtarea măştii de protecţie și doar în condițiile prezentării Certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, eliberat prin accesarea portalului web https://certficat-covid.gov.ro, pentru:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore; sau
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada situațiilor prezentate mai sus se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Menționăm faptul că intrarea în sala de spectacol se va putea realiza numai după verificarea de către responsabilul desemnat de Teatru a autenticității, valabilității și integrității certificatelor, prin scanarea codului QR* de pe certificatul prezentat pe suport electronic sau pe hârtie, prin intermediul aplicației mobile Check DCC, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 68/2021.

*Scanarea codului QR se va realiza fără a reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat, conform art. 131 alin. 2 din Anexa nr. 3 a H.G nr. 932/2021, completată și modificată prin H.G. nr. 990/2021.

În situația minorilor cu vârsta mai mică de 6 ani, nu este necesară prezentarea unui certificat.

În măsura în care ați achiziționat deja un bilet la spectacolele teatrului nostru și nu vă aflați în vreuna dintre cele trei ipoteze menționate mai sus, aveți posibilitatea de a solicita restituirea prețului biletului achiziționat.

Lasați un comentariu

Arhivă articole