Două avanpremiere, în septembrie

Orașul Luminii de Conor McPherson

În luna septembrie, Cristi Juncu pregătește pentru scena Sălii „George Constantin” spectacolul Orașul luminii de Conor McPherson. Regizorul, care surprinde atât de subtil și de nuanțat universurile pe care le descoperă în dramaturgia irlandeză, a găsit și în această piesă a dramaturgului recompensat cu Premiul „Laurence Oliver” o poartă către înțelegerea complexității sufletului, acea zonă volatilă în care binele și răul își șterg din granițe, rămânând deschise întrebările despre credință, rațiune, mister și felul în care putem să le reconciliem. Universul vizual este creat de Carmencita Brojboiu, muzica originală de Cristina Juncu, iar distribuția îi reunește pe Șerban Gomoi, Sorin Cociș, Sorina Ștefănescu, Rareș Andrici și Laura Anghel.

Primele reprezentații vor avea loc pe 28 și 29 septembrie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

 

Ultima oră de Mihail Sebastian

Cea de-a doua surpriză pe care v-am pregătit-o pentru luna septembrie este călătoria în lumea atât de specială a lui Mihail Sebastian, pe care Erwin Șimșensohn l-a restituit contemporaneității, găsindu-i filonul actual. Ultima oră, care a mai fost montată la Teatrul Nottara în 1975 de Valeriu Moisescu, avându-l în rolul principal pe legendarul George Constantin, este revalorificată de Erwin Șimșensohn, care ne arată că, din păcate, unele lucruri nu se schimbă niciodată: corupție, mită, jocuri de culise. Dar din înfruntarea dintre influentul afacerist Bucșan și naivul profesor de istorie Andronic, ne dăm seama că, din fericire, se vor găsi mereu și câțiva visători care să poarte mai departe pe umerii lor misiunea idealismului.

În această luptă dintre materialism și idealism, concepută vizual de Carmencita Brojboiu, ne vor purta Gabriel Răuță,  Ada Navrot, Gavril Pătru, Daniela Minoiu, Alexandru Mike Gheorghiu, Dani Popescu, Cristian Nicolaie, Claudiu Romila, Vlad Bălan, Ana Radu, Ioana Calotă, Crenguța Hariton și Andreea Măcelaru Șofron.

Sala „Horia Lovinescu” devine redacția ziarului Deșteptarea, unde se vor duce intensele lupte pentru putere, dar de unde nu va lipsi nici înfiriparea unei puternice iubiri. Pentru prima oară pe 29 septembrie, ora 19:00.

Lasați un comentariu

Arhivă articole