Din 1 septembrie, ne revedem la Teatrul Nottara

După o binemeritată vacanță, echipa Teatrului Nottara se întoarce în forță pe scenă, începând cu 1 septembrie, gata pentru o nouă stagiune. Dar cum vacanța în teatru este diferită de alte vacanțe, nu ne întoarcem cu programul gol, ci cu două spectacole nou-nouțe, a căror avanpremieră va avea loc în curând — foarte curând.

Primul spectacol, cu avanpremiera în data de 28 septembrie, este Orașul Luminii de Conor McPherson, un text fascinant despre vină și iubire. O terapie ca o spovedanie între doi bărbați, o confesiune ce le va schimba viața celor doi.

Regia și traducerea textului: Cristi Juncu, scenografia: Carmencita Brojboiu, muzica originală: Cristina Juncu, video: Răduțu Daniel

Cu: Șerban Gomoi, Sorin Cociș, Sorina Ștefănescu, Rareș Andrici, Laura Anghel

https://www.nottara.ro/repertoriu/orasul-luminii/

A doua avanpremieră la care vă așteptăm, în data de 29 septembrie, este textul clasic, dar mereu alert, al lui Mihail Sebastian, Ultima oră, „o comedie excelentă”, cum nota însuși autorul în Jurnalul său. Ultima oră – poveste demnă de un scenariu hollywoodian – se construiește în jurul unei erori de tipografie ce naște o serie de încurcături, lupte de putere, dar și o mare iubire. Personaje memorabile, într-o aventură cu final fericit!

Regia: Erwin Șimșensohn, scenografia: Carmencita Brojboiu, lighting design: Daniel Klinger

Cu: Gabriel Răuță, Ada Navrot, Gavril Pătru, Daniela Minoiu, Alexandru Mike Gheorghiu, Dani Popescu, Cristian Nicolaie, Claudiu Romila, Vlad Bălan, Ana Radu, Ioana Calotă, Crenguța Hariton, Andreea Măcelaru Șofron

https://www.nottara.ro/repertoriu/ultima-ora/

Alături de noile sau deja cunoscutele spectacole din repertoriul nostru, echipa Teatrului Nottara a pregătit și alte evenimente, pe care vi le vom anunța cât mai curând.

Primul dintre acestea este evenimentul dedicat lui Horia Lovinescu, figură marcantă a teatrului românesc, care, timp de două decenii, a fost directorul Teatrului Nottara. Din data de 1 septembrie vom difuza online, pe pagina de Facebook a teatrului, mărturii ale unor mari personalități care l-au cunoscut – Dana Dogaru, Emilia Dobrin, Doina Papp și Alexandru Repan  –, iar pe 17 septembrie, dată la care se împlinesc patruzeci de ani de la moartea lui Horia Lovinescu, vom difuza o lectură a piesei Ultima cursă, în regia Sînzianei Stoican. Îi mulțumim lui Horațiu Mălăele pentru desenul creat special cu această ocazie.

Lasați un comentariu

Arhivă articole