George Alexandru – ultimele aplauze!

George Alexandru2 (1280x840)Ne-a părăsit actorul George Alexandru, în seara zilei de vineri, 1 ianuarie 2016,  la numai 58 de ani. S-a stins cu discreție și cu regretul că întregul teatru se pregătește de plecare către un timp și spre un spațiu incerte (într-un exil impus de o lege  – nr. 282 din 18 noiembrie 2015 –, nobilă în intenție, absurdă în fapt). Cu regretul că nu apucase să joace decât 5 reprezentații ale ultimei sale premiere cu Viața e suferință. Comedie de bulevard de Oliver Bukowski, regia: Vlad Massaci și în așteptarea unui spațiu scenic pentru următoarea sa premieră cu Tango, monsieur? de Aldo Lo Castro, regia: Anca Maria Colțeanu.

S-a stins unul dintre ultimii boemi ai Bucureștiului, unul dintre actorii pentru care viața și teatrul însemnau același lucru: dăruire totală și necondiționată.

A aparținut, cu toată ființa și talentul, Teatrului Nottara vreme de 30 de ani, jucând pentru prima oară pe scena din Bulevardul Magheru nr. 20, în 1985, în Olelie. Vânătorii de Fănuș Neagu, regia: Ion Cojar (profesorul său) și în Scapino de Jean-Baptiste Poquelin Molière, regia: Alexandru Dabija.

Între copertele primelor și ultimelor sale spectacole, a interpretat zeci de roluri în teatru și film.

Când se stinge un actor, lumea rămâne mai săracă. Când se stinge un actor, în sufletul spectatorilor săi rămâne un gol, ca și cum ar fi dispărut cineva din familie.

Adesea plecăm de la teatru cu chipul și viața unui personaj în gând și în suflet. Iar chipul și viața acelui personaj se suprapun, inevitabil, peste chipul și viața actorului care îl interpretează. De aceea, chipul și viața fiecăruia dintre actorii care ne părăsesc pentru totdeauna rămân, în urma trupului care se odihnește într-un cimitir, în memoria noastră afectivă. George Alexandru face parte dintre acei actori care au ars și în viață, și pe scenă. La intensitate maximă.

A fost unul dintre acei artiști care nu au vrut să-și risipească viața prin mai multe locuri, rămânând fidel Teatrului Nottara până la capăt. În vremea din urmă a revenit pe scenă, repetând și jucând cu o nebănuită forță, parcă presimțind și plecarea Teatrului său de pe Bd. Magheru și propria-i plecare către cer…

Putem să-l aplaudăm pentru ultima oară, la ieșirea din scena mare și tumultuoasă a vieții sale, luni, 4 ianuarie 2016. Va fi depus, începând cu ora 11.00, în foaierul principal al Teatrului Nottara, de unde poate fi însoțit, la ora 14.00, spre Capela Cimitirului Gencea 3 Militari. La ora 14.30 va avea loc slujba de înmormântare, iar la ora 15.00, va fi înmormântat.

Să nu-l uităm prea curând!
George Alexandru si Cristian Sofron (Opera de trei parale) (500x300) George Alexandru si Cristina Stoica Ivanciuc in Marina si hotul de Valeria Moretti (1280x853)
george marina si hotul1 (1280x853) george tango (1280x853) IMG_1594 (1280x853) IMG_1674 (1280x853)

Lasați un comentariu

Arhivă articole