Teatrul Nottara serbează Ziua Culturii Naționale

Un recital copleșitor, emoționant, tulburător susținut de cunoscutul actor Emil Boroghină și realizat de Teatrul Poesis în coproducție cu Teatrul Nottara și Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova va marca Ziua Culturii Naționale. Pe data de 15 ianuarie, la ora 11.00, în ziua în care se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, la Sala Amza Pellea a Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, se va desfășura recitalul Recitindu-l pe Eminescu… La steaua care-a răsărit. Într-un moment complicat pentru cultura română, admirabilul proiect al cunoscutului om de cultură Emil Boroghină își propune să readucă în prim-plan cele mai frumoase dintre poemele celebre ale lui Mihai Eminescu, într-o lectură modernă și plină de sensibilitate. Oda (în metru antic), Luceafărul, Memento mori, Mai am un singur dor, Trecut-au anii… sunt doar câteva dintre poemele ce vor răsuna tulburător pe scena de la Craiova, vocea lui Emil Boroghină oferindu-le acum, la început de an 2021, o vibrație nouă.

Un spectacol cu care actorul Emil Boroghină a cutreierat lumea, de la Roma și Atena până la Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto și Beijing, Recitindu-l pe Eminescu… La steaua care-a răsărit este difuzat și la TVR 3, luni, pe 11 ianuarie, de la ora 20.00.

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, Teatrul Nottara a pregătit, de asemenea, proiectul Diferența dintre a fi și a nu fi – cultura, în cadrul căruia actori îndrăgiți ai teatrului vor recita împreună Glossa lui Mihai Eminescu. Fiecare actor va rosti câte un vers din cunoscutul poem, într-un grupaj emoționant, ce va fi transmis pe 15 ianuarie pe toate canalele online ale Teatrului Nottara.

Lasați un comentariu

Arhivă articole