Expoziția „Actori de pus în ramă”, la București Mall – Vitan

Primăria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să anunțe expoziția ,,Actori pe pus în ramă” în incinta București Mall – Vitan. Începând de astăzi, 26 octombrie și până duminică, 8 noiembrie, expoziția va fi prezentată la etajul 1 al binecunoscutului centru comercial și va putea fi admirată de toți cei care îi trec pragul.

Campania „Actori de pus în ramă”, inițiată de Muzeul Național de Artă al României (MNAR) în parteneriat cu Teatrul Nottara, a fost lansată în mediul online în luna mai, atunci când teatrele și muzeele erau închise.  S-a dorit astfel aducerea artei mai aproape de iubitorii ei, într-un moment în care spațiul on-line era singura posibilitate de a ajunge la public.

În cadrul campaniei, actorii Teatrului Nottara au „interpretat” șaptesprezece lucrări din patrimoniul MNAR, șaisprezece picturi și o sculptură.

Actorii „puși în ramă” au fost: Ioana Calotă, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Diana Roman, Raluca Gheorghiu, Filip Ristovski, Mihaela Subțirică, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu, Dan Bordeianu, Crenguța Hariton și Răzvan Bănică.

De-a lungul celor șaisprezece săptămâni, campania ne-a purtat prin Galeria Națională și Galeria Europeană ale MNAR, dar și prin muzeele satelit Muzeul Colecțiilor de Artă și Muzeul K.H. Zambaccian. De menționat este și oprirea în Spațiile Istorice ale fostului Palat Regal, ca urmare a transformării lui Dan Bordeianu în Principele Domnitor Carol I.

Fiecare actor a realizat un scurt material video, cu prezentarea artistului și a lucrării reinterpretate, pe baza textelor primite de la specialiștii muzeului. Au fost aduse în prim-plan atât lucrări ale unor artiști foarte cunoscuți, precum: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Iosif Iser, Corneliu Baba, Auguste Rodin, Peter Paul Rubens, cât și ale unor pictori ca: Ipolit Strâmbu, Sabin Popp sau George Peter Alexander Healy.

Proiectul a fost preluat și apreciat și de presa națională, precum și de site-uri de știri din întreaga lume (Marea Britanie, Canada, SUA, India, Cehia etc.).

Lasați un comentariu

Arhivă articole