Drum lin, Anda Caropol!

Teatrul Nottara este în doliu.
Actrița 𝗔𝗻𝗱𝗮 𝗖𝗮𝗿𝗼𝗽𝗼𝗹 a trecut în eternitate. De o desăvârșită discreție, inocență și iubire pentru meserie, Anda Caropol și-a petrecut în Teatrul Nottara peste cincizeci de ani, timp în care a jucat roluri cuceritoare, alături de unii dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc, de la George Constantin la Ștefan Iordache, de la Gilda Marinescu la Alexandru Repan.
Născută în 1939, Anda Caropol a absolvit în anul 1960 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, specializarea „Arta actorului”, la clasa profesorului A. Pop Marţian. A debutat în „Sonet pentru o păpuşă“ de Sergiu Fărcăşan, în regia lui Lucian Giurchescu. În „Hamlet”, în regia lui Dinu Cernescu, a fost Ofelia unui Hamlet celebru, interpretat de Ștefan Iordache. A mai jucat în „Au fost odată două orfeline”, în regia Sandei Manu, „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, în regia lui Lucian Giurchescu, și „O casă onorabilă” de Horia Lovinescu, „O lună la țară”, de Turgheniev, „Bună seara, domnule Wilde!”, și a interpretat încă multe alte roluri, atât în teatru, cât și în film.
„Am fost mereu timidă și foarte, foarte modestă. Dar am fost muncitoare și perseverentă. Nu m-am luptat niciodată pentru vreun rol. Am muncit toată viața cu pasiune și dăruire, fără să mă gândesc sau să aștept de undeva vreo recompensă. Rolurile au venit ele la mine.”
Dumnezeu s-o odihnească în pace!
Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face mâine, 14 decembrie, între orele 11.00 – 14.00, în foaierul Teatrului Nottara, pe scena căruia a debutat și căruia i-a rămas fidelă timp de 58 de ani, iar între orele 15:00 și 18:00, la capela Cimitirului Străulești 2.
Înmormântarea va avea loc mâine, 15 decembrie, ora 11.00, la Cimitirul Străulești 2.
Lasați un comentariu

Arhivă articole