Cum ar arăta lumea fără un Dumnezeu cu simţul umorului?

FOTO: Ioana Calotă arhiva Teatrului Nottara

Întrebările fac parte din ceea ce ne defineşte ca oameni. De multe ori, căutăm întrebări chiar dacă răspunsul lor nu ne preocupă în mod prioritar. Căutarea întrebărilor potrivite echivalează cu un drum iniţiatic în cea mai teribilă dintre lumile posibile, lumea noastră. Dar şi această lume are nevoie de un demiurg şi de mulţi actori care să-i împlineacă existenţa.

„Dumnezeu primește felul nostru de a fi actori. Lui Dumnezeu îi place râsul și are un simț al umorului foarte dezvoltat”, crede actriţa Ioana Calotă. Ea a povestit într-un interviu drumul spiritual către teatru, către oameni către o viaţă prealină în care te mulţumeşti cu puţin. Felul în care înţelegi aceste lucruri determină şi felul prin care îl vei privi pe Dumenezeu!

Frânturi din interviu:

Copilăria este intrarea în lumea asta nevinovată, iar bătrânețea este revenirea la copilărie. Avem mereu de învățat de la copii și bătrâni. Fiecare are nevoie la un moment dat să se întoarcă la starea de copil și să se împlinească spiritual. Acum suntem prinși în confortul cotidian și nu mai avem aspirații sufletești, care să ne împlinească și să ne redea sentimentul de preaplin”

„Scena te face să fii puternic și scoate din tine tot ce e mai bun. Bineînțeles că există o alchimie, căci teatrul este și o terapie: ajută individul să iasă din sine. Să fie histrion, să arate cum este exact pe dinăuntru”

„Pentru a face acte de caritate nu trebuie neapărat să ai bani. Poți să ajuți cu o îmbrățisare sau cu un zâmbet. Există asociații care te cheamă să legeni copii nou-născuți care nu au mame. Trebuie doar să-i ții în brațe, ca să simtă căldura unui piept de femeie”

De ziua Sfântul Ion, familia Nottara îi urează Ioanei Calotă un călduros „La mulţi ani!”, promiţându-i că restul interviului va apărea în curând.

 

 

Lasați un comentariu

Arhivă articole