Cinci spectacole apreciate de doamne

Fiind o lună în care doamnele sunt răsfăţate (mai mult decât de obicei), ne-am gândit să vă sugerăm câteva spectacole, despre care ştim sigur că le vor încânta pe reprezentantele sexului frumos, fie prin subiect, fie prin distribuţie (fie prin ambele).

1. Familie de artişti, după un text de Kado Kostzer și Alfredo Arias, în regia lui Alexander Hausvater.  Într-o lume în care istoria se demolează pentru a face loc „progresului”, familia Finochietto trăieşte cu artă, sfidând meschinăria vremurilor. Casa lor, aparent o ruină dezafectată, este un salon al spiritului, în care se cântă, se dansează, se scriu poezii, se pictează, se citeşte în stele şi se lucrează necontenit la o estetică a vieţii.

Următoarea reprezentaţie: Marţi, 29 martie, la Teatrul de Comedie. BILETE –>https://ove.ro/familie-de-artisti-teatrul-nottara2

2. Ultimul Don Juan de Neil Simon, regia Petre Bokor, este un spectacol care le poate ajuta pe doamne să înţeleagă ce se întâmplă cu un bărbat la aşa-numita „criză a vârstei de mijloc”, dar nu le va împiedica să se şi amuze copios pe această temă. Barney Daycash, personajul principal, interpretat de Constantin Cotimanis, este un bărbat în floarea vârstei. Are soţie, copii, casă, conduce o afacere de succes: un restaurant. Aparent, e un om împlinit. Numai că viaţa pe care o duce i se pare extrem de plictisitoare şi, disperat că timpul trece, se decide să o îmbunătăţească. Pândeşte momentul în care garsoniera mamei sale este liberă şi pregăteşte terenul pentru ceva nou în existenţa sa cea ordonată: întâlniri amoroase adulterine. Are parte de trei astfel de întâlniri, cu femei foarte diferite, care îl pun în situaţii pline de umor. Cum anume se va termina fiecare dintre aceste întâlniri, în ce măsură Barney este sau nu un adevărat Don Juan, rămâne să vedeṭi chiar dumneavoastră.

Următoarea reprezentaţie: Marţi, 12 aprilie, la Teatrul Mic. BILETE https://ove.ro/ultimul-don-juan-teatrul-nottara-536/locuri

3. Un pic prea intim de Rajiv Joseph, regia Cristi Juncu. Tom Greene este un tip normal, care are trei „probleme” foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita „oficială”, vecina de alături – o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani – şi studenta lui, de optsprezece ani. Pe măsură ce aceste femei se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Tom înţelege că existenţa lui a luat-o razna şi că are foarte puţin timp la dispoziţie să o asambleze la loc. Spectacolul este plin de umor şi îi are în distribuţie pe Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Catrinel Dumitrescu, Diana Roman, Laura Vasiliu/Cristina Florea.

4. Comedie de modă veche de Alexei Arbuzov, regia Vasile Toma.
Spectacolul reflectă neputința oamenilor de vârstă mijlocie şi nu numai, de a mai face încă un pas spre dragoste și fericire, după un eșec care a lăsat urme adânci în sufletele lor. E o comedie de bună calitate, în care firescul actorilor (Ada Navrot, Vasile Toma) şi expresia lor corporală (Dan Clucinschi) se împletesc cu o muzică sugestivă, interpretată live şi cu dansuri ce ne fac
să ne gândim la o vrajă, apusă pentru vremurile în care trăim, vrajă ce captivează spectatorul şi îl transpune într-un tărâm de vis.

5. Aici nu-i de joacă, după Pauline Daumale, în regia lui Catrinel Dumitrescu. O comedie lirică, ce are ca protagoniste două femei din clase sociale diferite. Catrinel Dumitrescu şi Victoria Cociaş, două excepţionale actriţe, aduc în prim-plan o poveste dulce-amăruie, de o inedită candoare, presărată cu surprinzătoare schimbări de situaţie şi cu mult umor. Isabelle, interpretată de Victoria Cociaş, este o doamnă rafinată, cu o carieră de succes, care îşi aşteaptă logodnicul să petreacă împreună noaptea de Revelion. Când una din ţevi cedează şi provoacă inundaţie în baie, Isabelle cheamă un instalator, disperată să nu fie afectat romantismul serii dacă situaţia nu se rezolvă rapid. Aşa apare în scenă Alex, jucată de Catrinel Dumitrescu. Deşi se întâlnesc întâmplător şi nu se aseamănă deloc la prima vedere, cele două femei descoperă că au dorinţe, bucurii şi tristeţi comune.

Profită de finalul lunii martie și du-o pe femeia specială din viața ta la teatru! Spune-i #MartieEstiTu!

Leave a Comment

Arhivă articole