5 motive să vii la Familie de artişti

Familie de artişti este un spectacol emoţionant, plin de umor şi tandreţe, despre viaţa ca artă. Nu v-am convins încă să veniţi să îl vedeţi? Nu-i nimic, vă oferim cinci motive care sigur vă vor demonstra că Familie de artişti este o experienţă care trebuie trăită.

1. Povestea. Într-o lume în care istoria se demolează pentru a face loc „progresului”, familia Finochietto trăieşte cu artă, sfidând meschinăria vremurilor. Casa lor, aparent o ruină dezafectată, este un salon al spiritului, în care se cântă, se dansează, se scriu poezii, se pictează, se citeşte în stele şi se lucrează necontenit la o estetică a vieţii.
hausvater2. Regia.  Alexander Hausvater este un artist-fenomen al teatrului lumii. Spectacolele lui sunt întâlniri cu viaţa, care modifică profund conştiinţa actorilor şi provoacă publicul la un exerciţiu sincer al libertăţii.
Intense, curajoase, vizionare, montările sale vorbesc despre ce se întâmplă aici şi acum, în noi şi în societate. Şi, mai ales, împlinesc rostul teatrului, aşa cum Hausvater îl înţelege, de a-l scoate pe om din inerţia sa şi de a-l transforma într-o „fiinţă care articulează” şi care poartă în ea frumuseţea şi degradarea întregii lumi.
3. Distribuţia: Mari actori au acceptat provocarea lui Hausvater de a spune povestea acestei familii neobişuite: Florina Cercel, Victoria Cociaş, Crenguţa Hariton, Ada Navrot, Ion Haiduc, Ioana Calotă, Gavril Pătru, Ghighi Eftimie, Alexandru Mike Gheorghiu, Raluca Jugănaru şi Daniela Tocari. Sunt cu toţii adevăraţi performeri care cântă, dansează, fac teatru în teatru, îşi testează şi îşi înfruntă permanent limitele artistice şi umane.

4. Muzica: Tibor Cári a compus pentru Familie de artişti o muzică de o mare sensibilitate, constituind un spaţiu sonor tulburător . Fie că vorbim de Buenos Aires, de Imnul artiştilor sau de restul melodiilor interpretate de muncitorii de pe şantier, muzica lui te răscoleşte… într-un sens bun

5. Decorul şi costumele: Decorul-simbol, gândit până la cel mai mic detaliu pentru a susţine poveste, este semnat de Carmencita Brojboiu, iar costumele care prefac oamenii în personaje burleşti şi dramatice ale propriei lor existenţe sunt concepute de Stela Verebceanu.

6. BONUS: materialul acesta realizat de Senso TV

În concluzie, „spectacolul acesta nu îl consumi, el trebuie să intre sub epiderma ta și să răspundă la întrebarea ta, pe care o ascunzi în tumultul tău irațional și nu vrei să o scoți la suprafață.” (Alexander Hausvater)

Următoarea reprezentaţie va avea loc 29 martie de la ora 19:00 şi va fi găzduită de Teatrul de Comedie

Bilete online: https://ove.ro/familie-de-artisti-teatrul-nottara2

Leave a Comment

Arhivă articole