Totul e relativ

Greg și Ginny sunt tineri, se iubesc și sunt pe punctul de a se căsători. Numai că Ginny îi ascunde lui Greg câteva detalii despre viața ei, care ar putea arunca în aer liniștea viitorului cuplu. Acesta este și momentul când în poveste intervin Philip și Sheila, un cuplu mai în vârstă, cu nelămurite – încă – și, tocmai de aceea, amuzante legături cu tinerele personaje. Încurcături de situație, de limbaj și de intenții sunt presărate de-a lungul piesei, sporind tensiunea și desfătarea spectatorului. Iar la sfârșit câteva întrebări ne rămân agățate în minte. Este dragostea sinceră? Cât suntem dispuși să mințim într-un cuplu? Cât este adevăr și cât este amăgire într-o iubire?

„Am ales să montez textul lui Alan Ayckbourn cu senzația că nevoia acută de comedie a publicului, nevoie ce vine din dorința de a evada din realitatea înconjurătoare, va fi satisfăcută, dar într-un mod mai straniu. Și asta pentru că ceea ce m-a atras cu adevărat în Totul e relativ nu e numai scriitura dramatică, ce îmbină armonios replicile cu haz și situațiile magistral construite, ci un cinism profund, un umor negru ce ține de relativitatea și fragilitatea sentimentelor, o ambiguitate a relațiilor degradate, ce produce un comic exploziv, dar care are la bază, paradoxal, o tristețe profundă. Tristețe ce vine tocmai din faptul că iubirea, certitudinile, totul în viață… e relativ.”

Felix Alexa, regizor


PRESĂ

„Totul e relativ” rămâne un spectacol de calitate care va fi primit cu bucurie de publicul aflat mereu în căutarea bunei dispoziții. Acțiunea dezvoltă un suspans comic provocator pentru aplauzele meritate de interpreți.”

Ileana Lucaciuileanalucaciu.blogspot.com

Fotografii
Detaliile spectacolului
 • Data de început
  17/05/2024 19:00
 • Spațiul de joc
 • Adresă
  Bld. Magheru, Nr. 20, Sector 1, Bucureşti
 • Totul e relativ

  de Alan Ayckbourn

  Traducerea: Irina Velcescu

   

  Regia: Felix Alexa

  Scenografia: Andrada Chiriac

  Muzica: Alexei Ţurcan

  Light design-ul: Felix Alexa

   

  Distribuția:

  Ginny – Raluca Gheorghiu

  Greg – Gabriel Răuţă

  Philip – Constantin Cotimanis

  Sheila – Catrinel Dumitrescu

 • Durata

  2h (fără pauză)