Provocări inocente

Și dacă animalele ar prinde glas într-o zi? Și dacă iubirea dintre oameni ar fi privită și filtrată prin văzul și sufletul acestor animale? Provocări inocente este o poveste foarte simplă despre lucruri omenești foarte complicate.

Undeva, la țară, doi tineri din vecini se îndrăgostesc și se drăgostesc, aflând cu surprindere – atât ei, cât și părinții lor – că dragostea are și urmări, și anume un copil. Vestea tulbură atât viețile oamenilor, cât și pe cele ale animalelor, mai cu seamă că, în final, trebuie luată o decizie. Inocența înțeleaptă a necuvântătoarelor și inteligența – uneori, vicleană – a oamenilor sunt puse față în față, ducând la întrebări despre sacrificiu, adevăr, alegeri și… dumnezeire.

„Piesa vorbește într-un mod lipsit de artificii despre sensul existenței umane, despre valorile uitate, singurele pentru care merită să trăim, dar pe care, din cauza presiunilor existenței cotidiene, le pierdem, ascunzându-le prea adânc în noi înșine. Avem aici o poveste despre iubire, care nu este doar privilegiul oamenilor, ci și dreptul animalelor. Tocmai iubirea aceea curată, în forma sa esențială, îi amintește omului despre valorile uitate și îl ajută să le redescopere, să le scoată din nou la suprafață, pentru a putea fi salvat de el însuși. Eu nu fac spectacole de comedie pură, sută la sută, bazată pe gaguri. Dar în fiecare montare a mea las să se manifeste acel tip de comic care provine din ironia situațiilor. Iar acel comic este, de obicei, ușor amar.”

Ljupco Gyorgievski, regizor

Fotografii
Detaliile spectacolului