Orașul Luminii

Un text fascinant despre vină și iubire. O terapie ca o spovedanie, între doi bărbați, în regia lui Cristi Juncu. O confesiune ce le va schimba viața celor doi.

*******

Ian, un fost preot devenit terapeut, primește un nou pacient, John, un bărbat care și-a pierdut recent soția într-un accident de mașină și care nu mai poate dormi, pentru că în fiecare noapte este vizitat de fantoma soției sale. Ședințele de terapie devin o modalitate de imersie în cotloanele subconștientului, unde pândesc dorințe pe care nici Ian, nici John nu au curajul să le spună cu voce tare. Căutările lor sunt similare și se vor întâlni în aceeași teamă de singurătate, regrete, frustrări.
Orașul Luminii este o poveste despre regăsirea sensului, recunoașterea umbrelor interioare, despre felul în care putem să ne împăcăm cu fantomele trecutului și despre nevoia de a găsi o scânteie de miracol în banalul vieții. Personajele lui Conor McPherson au parte de o experiență care depășește granițele stricte ale rațiunii și care necesită un alt soi de înțelegere a existenței, ce poate conferi speranță și credință.


PRESĂ

„Un spectacol din categoria mari spectacole mici. Relaxat, fără menajamente, de pe canapeluță, cu precizie, cu suspans și cu foarte mult umor.”

Luciana Antofilucianantofi.wordpress.com

Fotografii
Detaliile spectacolului
 • Data de început
  30/03/2024 19:30
 • Spațiul de joc
 • Adresă
  Bld. Magheru, Nr. 20, Sector 1, Bucureşti
 • Orașul Luminii

  de Conor McPherson

  Traducerea: Cristi Juncu

  Regia: Cristi Juncu

  Scenografia: Carmencita Brojboiu

  Muzica originală: Cristina Juncu

  Video: Radu Daniel

  Distribuția:

  Ian – Șerban Gomoi

  John – Sorin Cociș

  Neasa – Sorina Ștefănescu

  Laurence – Rareș Andrici

  Fantoma – Simona Bușoiu

 • Durata:

  2h 10 min.