Opt femei

Ai 10% reducere la partenerul nostru, restaurantul Trattoria Adagio Romană, aflat la 200 m de Teatrul Nottara, dacă ai bilet de 70,20 lei sau de 47,52 lei la un spectacol al Teatrului Nottara din luna iunie și îl arăți ospătarului înainte de a achita nota de plată.

Opt femei şi un cadavru: în preajma Crăciunului membrele unei familii înstărite se pomenesc împreună, izolate, în conacul lor de reşedinţă. Sărbătorile însă nu se pot numi fericite: curând, singurul bărbat din casă, respectiv capul familiei, este găsit mort în pat, cu un cuţit în spate. Cablul telefonic e tăiat, maşina nu mai porneşte, poarta către lumea exterioară nu se poate descuia, iar afară e viscol. Numai doamnele prezente în casă ar putea fi făptaşele. Niciuna dintre ele nu are un alibi, toate au un mobil pentru crimă şi fiecare ceva de ascuns. De-a lungul acţiunii groteşti, cele opt femei se încurcă din ce în ce mai mult într-o plasă îmbârligată de minciuni şi secrete.

Comedia poliţistă Opt femei a scriitorului şi regizorului francez Robert Thomas urmează structura clasică a romanelor poliţiste în stilul lui Agatha Christie şi al lui Edgar Wallace. Cineva a murit de o moarte nenaturală, iar singura posibilitate a celor prezenţi de a evita o soartă similară este să descopere singuri făptaşul, înainte ca ucigaşul să poată lovi din nou. Un singur lucru e cert: făptaşul se află printre ele. Fiecare dintre femei ar fi putut comite crima şi, totuşi, aici e vorba de mai mult decât de elucidarea infracţiunii.

„Piesa ilustrează o sociogramă a unei familii burgheze din Franţa anilor ‘50: bărbatului care munceşte din greu îi revine responsabilitatea pentru bunăstarea materială a familiei şi a angajaţilor, în timp ce femeilor din colivia de aur nu le mai rămâne nimic în afara conflictelor mai mici şi mai mari pe care le creează în jurul lor. Crima pare să accelereze şi mai tare această situaţie: opt femei cu opt pasiuni, opt presupuneri, frustrări şi răni sufletești se aruncă una la gâtul alteia.”

Andreas Merz-Raykov, regizor

Fotografii
Detaliile spectacolului
 • Data de început
  04/06/2023 19:00
 • Spațiul de joc
 • Adresă
  Bld. Magheru, Nr. 20, Sector 1, Bucureşti
 • Opt femei

  de Robert Thomas
  Traducerea: Ioana Ștef

  Adaptarea scenică: Ekaterina Raykova - Merz și Corina Bernic

  Regia: Andreas Merz - Raykov
  Scenografia: Alexandra Mâzgăreanu
  Mișcarea scenică: Roxana Colceag
  Muzica originală: Tibor Cári
  Versuri cântece: Andrei Huțuleac
  Light design: Alexandru Mâzgăreanu
  Asistența de regie: Alma Andreescu

  Pianista: Andreea Csibi

  Distribuția:
  (în ordinea indicată de autor)

  Gaby (mama) – Cristina Stoica Ivanciuc
  Mamy (bunica) – Victoria Cociaș
  Suzon (fiica) – Diana Roman
  Catherine (sora lui Suzon) – Marina Palii
  Augustine (mătușa, sora lui Gaby) – Ioana Calotă
  Madame Chanel (bucătăreasa) – Anca Bejenaru
  Louise (menajera) – Raluca Jugănaru Grosu / Alexandra Aga
  Pierrette (o vizitatoare neașteptată) – Laura Anghel

 • Durata

  2 h 15 min. (cu pauză)