Molly Bloom (GĂZDUIT)

Spectacolul este inspirat de legendara Molly Bloom, personajul care descinde din paginile romanului Ulise al lui James Joyce. Comedia feminității se desfășoară într-un flux continuu de gânduri și trăiri, ca viața însăși.

Pentru prima oară în România, capodopera lui James Joyce ajunge pe scenă, prin personajul Molly Bloom, întruchipat de Raluca Gheorghiu-Culda care reușește o excepțională performanță actoricească. Avem șansa să retrăim, împreună cu ea, celebra noapte din Dublin, ce urmează celebrei Bloomsday, sărbătorită peste tot în lume de fanii lui Joyce, pe 16 iunie. Premiera Molly Bloom se înscrie și ea în această aniversare.

Iubitorii de Joyce și de teatru se vor bucura de spectacolul acestei Molly Bloom dezlănțuite, care reușește să se elibereze, în cel mai surprinzător mod, din închisoarea căsniciei, din toate închisorile lumii: „soarele pentru tine străluceşte mi-a spus când eram întinşi printre rododendronii de la Howth cu costumul lui de tweed verde şi pălăria de paie în ziua când l-am convins să mă ceară da’ întâi i-am dat bucăţica de prăjitură cu susan pe care o aveam în gură şi era un an bisect ca acuma da acum 16 ani Doamne Dumnezeule după sărutul ăla lung aproape-mi pierdusem respiraţia da zicea el eu eram o floare de munte da cu toţii suntem nişte flori trupul femeii da ăsta a fost singurul lucru adevărat pe care l-a spus în viaţa lui şi soarele pentru tine străluceşte da”.

Spectacolul este produs de Asociația Teatrul Proxim.

AP 18

Durata: 1 h și 15 min

Detaliile spectacolului
 • Data de început
  02/06/2021 18:00
 • Spațiul de joc
 • Adresă
  Bld. Magheru, Nr. 20, Sector 1, Bucureşti
 • Molly Bloom

  adaptare liberă de Radu Aldulescu, după James Joyce

  Regia: Alina Hiristea

  Scenografia: Raluca Negoescu

   

  Cu: Raluca Gheorghiu-Culda

 • Durata

  1h 20min