Actrița de geniu, artistă care a marcat peste jumătate de secol în teatru și în film, Mariana Mihuț vine la „Dialoguri fără mască” pentru o seară specială plină cu povești, amintiri, zâmbete și multă nostalgie.
Mariana Mihuț s-a născut pe 7 noiembrie 1942, iar ediția din această lună a Dialogurilor fără mască este un omagiu adus unei actrițe ale cărei creații au schimbat traiectoria teatrului românesc și care a fost considerată un adevărat fenomen încă de la momentul când a urcat pe scenă. A jucat în regia unora dintre cei mai importanți regizori ai momentului, dar a legat-o o extraordinară prietenie artistică de doi regizori-fenomen Liviu Ciulei la Lucian Pintilie, în ale căror creații a ocupat un rol privilegiat.
De Teatrul Nottara, o leagă începuturile carierei, aici jucând într-o producție despre care se vorbește și astăzi, Bună seara, domnule Wilde, o adaptare după Oscar Wilde, în regia lui Alexandru Bocăneț.
Astăzi, la 50 de ani de la acel moment, Mariana Mihuț va participa, pe scena Teatrului Nottara, la un dialog pe tema: „O viață pe scenă. Povești. Întâlniri. Descoperiri”.
„Îmi face plăcere să fiu pe scenă şi să conving oamenii, să-i iau cu mine. De fapt, cred că asta înseamnă talent, nu? Să-i convingi şi să-i iei cu tine”, spunea Mariana Mihuț. „Nu poţi să ieşi pe scenă şi să spui numai vorbe şi să vorbeşti tare. Să dai o poantă sau să mimezi ceva se învaţă foarte uşor. Greu e să trăieşti cu adevărat pe scenă o anumită situaţie şi să reuşeşti să-i impresionezi pe cei din sală.”
Într-o viață petrecută pe scenă, Mariana Mihuț i-a impresionat în totdeauna pe cei aflați în sală, în diverse epoci și momente istorice. Un talent copleșitor și personaje imposibil de uitat!
Evenimentul va avea loc pe 16 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara.
Dialogul va fi moderat de criticul de teatru Monica Andronescu.