Mama

O farsă neagră, cu mult umor de limbaj, ce învăluie o dramă psihologică nuanțată, Mama este o poveste tulburătoare și intensă despre singurătate, familie, nevoia de afecțiune. După o viață întreagă în care s-a dedicat familiei, Anne își dă seama că nimeni nu mai are nevoie de ea: fiul a plecat de acasă, iar soțul este mai mult absent. În acest mediu casnic pustiu, în care se simte copleșită de singurătate, Anne alunecă din ce în ce mai mult într-un univers în care se amestecă dorințe, dureri, temeri dintre cele mai ascunse, care fac uneori să se disipeze granița dintre realitate și ficțiune. Se întâmplă în concret sau în lumea interioară întâlnirile cu fiul, cu iubita acestuia, au loc acele conversații cu persoane reale sau cu plăsmuirile imaginației? Toate zbaterile interioare își găsesc liniștea în resemnarea înțeleaptă, în acceptarea pierderii, inclusiv a iubirii.

La Mère, producția originală în limba franceză, a fost prima oară reprezentată la Théâtre de Paris, la Paris, pe 4 noiembrie 2010.

Florian Zeller (n. 1979, Paris), dramaturg, romancier, scenarist, regizor de teatru și de film, a scris prima piesă de teatru când avea 18 ani, a câștigat, în 2004, Premiul Interallié pentru romanul Fascinația răului, a semnat scenariul pentru primul film regizat de el în 2020, Tatăl, adaptare după piesa omonimă scrisă de el, cu Anthony Hopkins și Olivia Colman. Filmul a fost recompensat cu Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat și Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, cu un total de șase nominalizări. A tradus, de asemenea, piese de Ibsen, Molière, von Horvath, Cehov și Yasmina Reza. Revista Times l-a numit „cel mai fascinant dramaturg al timpurilor noastre”.

Fotografii
Detaliile spectacolului
 • Data de început
  27/03/2022 18:00
 • Spațiul de joc
 • Adresă
  Bld. Magheru, Nr. 20, Sector 1, Bucureşti
 • Mama

  De Florian Zeller

  Regia: Cristi Juncu

  Scenografia: Carmencita Brojboiu

  Muzica originală: Cristina Juncu

   

  Distribuția:

  Mama (Anne) – Catrinel Dumitrescu

  Tatăl (Pierre) – Sorin Cociș

  Fiul (Nicolas) – Rareș Andrici/ Vlad Bălan

  Fata (Élodie) – Diana Roman/ Alexandra Murăruș

  Asistenți medicali (figurație) – Bogdan Chichea, Ciprian Udriște

 • Durata

  1h 40min (fără pauză)