Liniște în culise (AVANPREMIERĂ)

Sinopsis

O comedie spumoasă, Liniște în culise! de Michael Frayn, în regia lui Alexandru Jitea, excelează atât prin comicul de situație, cât și prin cel de limbaj, spunând povestea montării unui spectacol care are toate premisele să eșueze în cel mai catastrofal și sublim mod cu putință. Emoțiile, melodrama, neînțelegerile ce caracterizează dinamica dintre personaje fac ca adevăratul spectacol să se desfășoare în culise, și nu pe scenă, unde aduc după ei toate poveștile din viața lor tumultuoasă. Urmărim trupa de actori din farsa imaginată de Michael Frayn de la efervescența și entuziasmul repetițiilor de costume, până la epuizarea psihică după două luni de turneu. O privire dulce-amară asupra vieții de actor, în care totul se trăiește la intensitate maximă și în care realitatea se împletește cu ficțiunea în cel mai neașteptat mod, generând situații de un umor debordant.

Premiera cu piesa Liniște în culise! a avut loc în 1982, la Londra, și, de atunci, a fost montată pe mii de scene din întreaga lume. A câștigat Premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună comedie, Premiul London Evening Standard pentru cea mai bună comedie. În 2013, într-un top al pieselor preferate de britanici, Liniște în culise! a ieșit pe locul al doilea, după History Boys de Alan Bennett și înaintea lui Hamlet.

Michael Frayn s-a născut la Londra, în 1933. Și-a început cariera ca jurnalist, scriind pentru The Guardian și The Observer. A scris 11 romane, printre care Towards the End of the MorningHeadlong (care a intrat pe lista scurtă a Premiului Booker) și Spies (câștigător al Whitbread Novel Award), 17 piese de teatru (multe fiind recompensate cu premii prestigioase, precum Premiul Tony, Critics’ Circle Theatre Awards, pentru Copenhagen, Premiul Laurence Olivier pentru Liniște în culise! și Donkeys’ Years, Premiul Emmy International pentru First and Last), scenarii de film, a adaptat prima piesă a lui Cehov, Wild Honey, două lucrări de filosofie, Constructions și The Human Touch; și o carte de memorii, My Father’s Fortune. Cea mai recentă carte a sa, Matchbox Theatre, o colecție de 30 de scurte lucrări comice, a fost pusă în scenă de Hampstead Theatre în mai 2015.

Fotografii
Detaliile spectacolului
 • Data de început
  05/06/2021 19:00
 • Spațiul de joc
 • Adresă
  Bld. Magheru, Nr. 20, Sector 1, Bucureşti
 • Liniște în culise!

  Tradaptarea: Petre Bokor

  Regia: Alexandru Jitea

  Decorul: Ștefan Caragiu

  Costumele: Liliana Cenean

   

  Distribuția:

  Dotty – Cerasela Iosifescu

  Garry – Șerban Gomoi

  Brooke – Diana Roman

  Freddie – Alexandru Mike Gheorghiu

  Belinda – Luminița Erga

  Selsdon – Sorin Cociș

  Poppy – Raluca Gheorghiu

  Lloyd – Mihai Marinescu

  Tim – Rareș Andrici

 • Durata