Lettice și leușteanul

„Lettice și Leușteanul” este o savuroasă comedie satirică, scrisă în 1987, special pentru actrița Maggie Smith, și spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia să îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.

Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Fotografii
Detaliile spectacolului
 • Data de început
  19/01/2022 18:00
 • Spațiul de joc
 • Adresă
  Bld. Magheru, Nr. 20, Sector 1, Bucureşti
 • Lettice și leușteanul

  de Peter Shaffer
  Traducerea: Crina Lință
  Regia: Geanina Herghelegiu
  Pictura decorului: Alina Mavru
  Sound&light: Alex Bibere

  Distribuția:
  Lettice Douffet – Crina Lință
  Charlotte / (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu
  Țâfnosul / Framer / Jim Mackintosh / Mr. Bardolph – Silviu Biriș

 • Durata

  1h 45 min