Florin Chirculescu invitat la „Dialoguri fără mască”

Invitatul lunii februarie la „Dialoguri fără mască” este romancierul și chirurgul Florin Chirculescu. Scriitor care a obținut Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow, în 1995, și, de-a lungul anilor, numeroase distincții literare, Florin Chirculescu a scris mulți ani sub pseudonimul Sebastian A. Corn. De profesie chirurg, medic la Spitalul Universitar de Urgență din București, Florin Chirculescu este o personalitate fascinantă prin anvergura culturală și științifică.

Vă propunem, așadar, o întâlnire fabuloasă, cu două personaje într-unul singur: un chirurg care, atunci când ajunge acasă, devine scriitor. „Când scriu, mă simt ca şi cum aş fuma marijuana. Intru într-o stare de transă. Dacă nu scriu, mi-e rău fizic. Nu-mi găsesc locul. Şi mai e ceva. Un medic e sclavul întâmplărilor. E sclavul lucrurilor pe care le găseşte în plagă. E sclavul simptomatologiei. În scris nu mai sunt sclav. Când scriu, creez, sunt liber”, spunea Florin Chirculescu, într-un interviu.

Vom vorbi despre literatură, despre romanul de mare succes „Solomonarul”, proaspăt publicat la Editura Nemira, o poveste despre un Eminescu altfel, care se întâlnește peste timp cu #rezist, vom vorbi și despre frica de moarte şi despre puterea de a trece dincolo de limite.

Tema: „Literatură și chirurgie. Între certitudini și necunoscut”.

Evenimentul va avea loc pe 15 februarie, de la ora 19.30, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara.

Dialogul va fi moderat de criticul de teatru Monica Andronescu.

Detaliile spectacolului