Fazanul

Sinopsis

Cine pică de fazan?

Într-o distribuţie de excepţie, Fazanul de Georges Feydeau abordează tema binecunoscută a „păcălitorului păcălit”, într-o montare în care umorul ingenios este protagonist, iar moravurile sunt tratate cu delicateţe cinică.

Cuceritorul (fără portofoliu) Pontagnac încearcă să o farmece pe Lucienne, soţia celui mai bun prieten al său, Vatelin. Însă aparenţele îşi fac din nou jocul lor de oglinzi, iar capul de familie se dovedeşte a fi mult mai „rătăcitor” decât lăudărosul Pontagnac…

Încurcături de tot fel, replici alerte, personaje surprinzătoare, evenimente neaşteptate şi o viziune critică plină de haz a relaţiilor umane din toate timpurile sunt ingredientele acestei comedii. O înlănţuire clocotitoare şi surprinzătoare de întâmplări reaşază lucrurile şi ne dezvăluie după logica sclipitoare a comediilor bulevardiere, într-un final, cine e Fazanul.

Cred că o comedie de calitate presupune un mecanism bine pus la punct şi asta mai ales atunci când e vorba despre un text bulevardier. Aceasta a fost miza noastră (a mea şi a întregii echipe) şi tind să cred că, în mare, ne-a ieşit. Pe lângă povestea hazlie şi plină de încurcături, decorul, costumele, muzica şi interpretarea actorilor creează un tot care, atunci când se pune în mişcare, are ca rezultat râsul spontan şi inteligent” a declarat regizorul Alexandru Mâzgăreanu.


„Comedia bulevardieră, în regia tânărului Alexandru Mâzgăreanu, aduce pe scenă savoarea îndrăzneaţă a umorului burlesc. Timp de două ore, ispitele amoroase şi încurcăturile de situaţie se înlănţuie în ritmul alert al unui dans de samba.”

Teodora Gheorghe, Ziarul Metropolis

Fotografii
Detaliile spectacolului
 • Data de început
  14/04/2024 19:00
 • Spațiul de joc
 • Adresă
  Bld. Magheru, Nr. 20, Sector 1, Bucureşti
 • Fazanul

  de Georges Feydeau

  Traducerea: Doru Mareș

  Distribuția:
  Crépin Vatelin – Gabriel Răuţă
  Edmond Pontagnac – Şerban Gomoi
  Domnul Pinchard – Ion Haiduc
  Ernest Redillon – Răzvan Bănică
  Lucienne Vatelin – Sorina Ştefănescu
  Clotilde Pontagnac – Laura Vasiliu / Raluca Gheorghiu
  Clara – Laura Vasiliu / Raluca Gheorghiu
  Maggy Soldignac – Diana Roman
  Armandine – Ioana Calotă
  Doamna Pinchard – Crenguţa Hariton
  Narcisse Soldignac – Mihai Marinescu
  Comisarul – Alexandru Mike Gheorghiu
  Jean / Victor / Gerome – Vlad Bălan

  Regia: Alexandru Mâzgăreanu
  Decorul: Ştefan Caragiu
  Costumele: Alexandra Mâzgăreanu
  Muzica: Alexandru Suciu

 • Durata

  2h 15 min (cu pauză)