Sinopsis
Don Quijote, spectacol de teatru-dans, este o pledoarie pentru bunătate, idealism și imaginație, prin muzică și coregrafie, ca instrumente scenice ale curajului de a lupta pentru iubire.
Don Quijote e pasionat de romanele unde eroii sunt „cavaleri” și decide să fie el însuși, unul din aceștia. Pleacă din satul care-l cunoaște drept Alonso Quijano cel Bun într-o călătorie, plină de aventuri, sub numele de Don Quijote de la Mancha, alături de Sancho Panza, prietenul înălțat la rang de scutier.
Eroul vede și crede ceea ce-și imaginează, prețuind mai presus de orice libertatea și idealul. Pentru a rezista realității, deseori crude, să fim și noi asemeni iscusitului hidalgo, ar putea fi o formă de protecție!
Vă invităm la un spectacol de teatru-dans și muzică, un omagiu adus imaginației, iubirii și libertății!
„Don Quijote nu se regăsește în societatea de astăzi și preferă să-și creeze propria lume citind cărți cavalerești. Așa de mult se identifică cu aceste personaje, încât este ferm convins că și el este un cavaler, care reușește să facă dreptate de unul singur, să salveze oamenii nevoiași, să lupte împotriva răului. Credința lui devine nebunie pentru cei din jur. Pornește să salveze lumea, umanitatea, și pe aceste drum i se alătură loialul său prieten, Sancho Panza. Dacă ne-am concentra pe a face bine, am trăi într-o lume mult mai dreaptă și mai aproape de idealismul lui Don Quijote.”
Baczó Tünde, regizoare și coregrafă
În spectacol se utilizează efecte de lumină stroboscopică, ce pot induce convulsii persoanelor care suferă de epilepsie.
PRESĂ
“Energetic, sofisticat vizual, încărcat de emoție și punctat cu accente ludice, 𝘿𝙤𝙣 𝙌𝙪𝙞𝙟𝙤𝙩𝙚-ul lui Baczó Tünde de la Nottara este un spectacol aproape total. Este poveste, joc dramatic, muzică, dans și picturalitate a scenei. Este nebunia superbă care a surprins un public prea puțin obișnuit cu astfel de propuneri artistice. Pentru că să fii într-o sală de teatru bucureșteană și să te simți cumva ca la un spectacol de pe Broadway-ul din New York și cumva ca la un experiment de la Reactor Cluj nu e puțin lucru.”Carmen Corbu – Revista Cultura