Clouds of Chernobyl

FILM

Carvana Cinematografică LifeCallcaravană cultural educativă cu scop caritabil eveniment organizat de ASOCIATIA LIFE CALL

Invită-ți familia și prietenii la un eveniment care vă va lăsa cu o experiență deosebită – în prezența regizoarei Ligia Ciornei, a actorilor din film și a altor invitați surpriză.

Caravana va expune filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei – ”Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”, iar după vizionare vom invita publicul la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în film – familie, comunism, violență, avort, pubertate, dragoste, adolescență și libertate – subiecte care sunt mai necesare de dezbătut ca niciodată.

 

Începînd cu 5 octombrie și pâna în 14 decembrie – acest proiect se va desfășura în 24 de orașe din România (Brașov, Tîrgu Mures, Sibiu, București,                        Rădăuți, Suceava, Vaslui, Iași, Bacău, Piatra Neamț, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Satu Mare, Ploiești, Pitești, Buzău, Tulcea, Galați, Constanța, Târgu Jiu, Craiova, Târgoviște), la care vă invităm să participați împreună cu cei dragi.

De ce să participi?

  • Vii să vizionezi un film premiat în Statele Unite ale Americii – filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei – ”Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”. Filmul se bazează pe o întâmplare reală și descrie lupta unei mame de a păstra cea de-a treia sarcină sub presiunea exercitată de familie, explozia de la Cernobîl și a decretului cu numărul 770 dat de Nicolae Ceaușescu împotriva

 

  • După film, te invităm la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în La acest dialog vor fi prezenți – reprezentanții Life Call, regizoarea Ligia Ciornei și    o parte din actorii filmului și alți profesioniști invitați, precum psihologi, istorici, medici, profesori și preoți. Astfel îți clarifici orice aspecte legate de ce este aceea o criză de sarcină și cum poți la modul real să sprijini pe cineva.

 

  • Faci o fapta bună și susții Viața! Valoarea biletului este o donație pentru a susține proiectele LifeCall și implicit fiecare femeie însărcinată aflată în criză de sarcină și pruncii lor pe care asociația LifeCall îi are și îi va avea în grijă. Dacă inima ta bate, este pentru că o mamă a ales să te nască și poți și tu, la rândul tău, să sprijini mamele altor copilași ca inima lor să continue să bată și ei să își împlinească menirea.
  • Carvana Cinematografică LifeCall este un prilej de networking, de conectare și de dialog, un moment de descoperire a unor oameni care susțin Viața și o ocazie de a te alătura comunității LifeCall.

Vino și TU în comunitatea LifeCall!

Dă un sens vieții tale! Susține viața!

Dată: 05 octombrie -14 decembrie 2022

Locații: Brașov, Sibiu, Tîrgu Mures, București, Rădăuti, Suceava, Vaslui, Iasi, Bacau, Piatra Neamț, Timișioara, Arad, Oradea, Cluj Napoca, Satu Mare, Ploiești, Pitești, Buzău, Tulcea, Galați, Constanța, Târgu Jiu, Craiova, Târgoviște

Program:

  • Primirea spectatorilor în sală de film
  • Scurt cuvant de început (5 min)
  • Vizionarea de film (1h 30 min)
  • Dialog deschis cu protagoniștii filmului, LifeCall și invitații (1h)

Isabela Neamtu, protagonista filmului a declarat: ‚,Sper că filmul va ridica multe întrebări și va stârni multe controverse. În primul rand, în legatură cu istoria noastră recentă și impactul ei asupra unor mentalități care își prelungesc efectele pâna în prezent. Apoi, o tema importantă este evenimentul de la Cernobîl și implicațiile lui în viața noastră de azi. Și mai ales, asupra unui subiect prea putin dezbătut la noi – dreptul la viață și dreptul unei femei de a alege viața.’’

În film joacă şi Gavril Pătru, Victoria Cociaş, Valer Dellakeza, Anastasia Simion, Radu Badea şi Oana Pascatu. Ei au fost susținuți la cadru de restul echipei filmului, formată în mare parte de debutanți în toate departamentele.

Filmul a câștigat deja 2 premii la Festivalurile de Film din Statele Unite ale Americii si a fost nominalizat la inca 3 Festivaluri.

 

Despre LifeCall

LifeCall este o organizație non-profit cu misiunea de a derula programe educaționale de prevenție a crizei de sarcină atât către tineri cât și către adulți și de a oferi consiliere de înaltă calitate și ajutor susținut și concret femeilor însărcinate care se găsesc în criză de sarcină pentru o alegere liberă a vieții pentru pruncul lor.

LifeCall desfășoară pentru tineri și activități educaționale care invită la informare și dialog pentru ca ei să nu se regăsească niciodată într-o situație de criză de sarcină, sau dacă cunosc pe cineva care poate ajunge în aceasta situatie să știe cum să intervină cu un sprijin concret.

 

Detaliile spectacolului