Moara cu noroc

Moara cu noroc

după Ioan Slavici

Regia: Alina Hiristea

Scenariu: Radu Aldulescu

Muzica: Bogdan Florinel Marinescu

Scenografia: Alfred Samuel Mihailovici

Coregrafia: Sandra-Elizabeth Mavhima

Concept video-proiecție: Ciprian Duică

 

Distribuția:

Ghiță  – Dorin ENACHE

Lică – Karl BAKER

Ana – Raluca JUGĂNARU

Pintea – Vlad JIPA

Mama Anei – Ada NAVROT

Uța – Ioana CALOTĂ

Doamna/Mara – Laura ANGHEL

Răuț – Remus STĂNESCU

Buză Ruptă – Dani POPESCU

Săilă Boarul  – Ion GROSU

Marți – Filip RISTOVSKI

Durata: TBD

Spectacolul „Moara cu noroc” aduce în scenă miezul tragic, calitățile de thriller shakespearian, ale textului lui Ioan Slavici, într-un limbaj teatral contemporan, contrapunctat de elemente tradiționale și arhaice. În cazul lui Ghiță, cizmarul sărac care vrea cu orice preț să scape de sărăcie, dorința de a-și depăși condiția implică un risc mortal. E un pact cu diavolul, propus de mafiotul Lică. Publicul urmărește distrugerea psihică și sufletească a omului înhăitat cu posedații. Lică încarnează Răul, exercită o fascinație aparte și are o putere care îi afectează și distruge pe mulți, mai ales pe Ana, soția cârciumarului. În fața răului, unii cedează, alții fug, iar alții i se opun, precum Pintea, cu o ardoare care implică răzbunarea personală, pentru a se face dreptate. Moara cu noroc va arde, odată cu răul, iar din cenușă se ivesc zorii unei lumi noi.

Alina Hiristea

 

Spectacol realizat în cadrul proiectului „Teatrul, o nouă normalitate _#_ REINVENTARE” cod CALL04-65 din cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021″.


PRESĂ

„Spectacolul a fost fidel nuvelei, iar jocul actoricesc și elementele de regie mai mult decât inspirate au reușit să însuflețească povestea de la moară, dându-i zvâc, viață și culoare, cu toată nenorocirea pe care o aduce, atât de bine pusă-n scenă de altfel, impecabil chiar.”

planetababel.ro

Arhivă articole