Cântecul vârstelor

Cântecul vârstelor

Scenariul: Emil Boroghină
Regia: Alina Hiristea
Muzica: Gheorghe Roșoga, Mariana Bălănescu, Gheorghe Zamfir
Editarea video: Ciprian Duică

Cu:
Emil Boroghină

O întâlnire de suflet cu cele mai frumoase versuri din literatura populară – iată ce vă propune Emil Boroghină în spectacolul Cântecul vârstelor. Singur, pe scena goală, fără a avea pretenția unui prototip uman, omul nostru trăiește o viață posibilă.

În prima parte, Vârstele omului, alcătuită din selecțiuni din lirica populară, este urmărit drumul unui om de la leagăn și până la mormânt. Realizatorii recitalului s-au oprit asupra tipului meditativ, considerând că acesta, capabil de reflecții asupra mersului lumii și a vieții omului, evidențiază cel mai bine neîntrecuta valoare filosofică și estetică a folclorului nostru, cizelat cu migală de-a lungul atâtor veacuri.

Cea de-a doua parte a spectacolului, Pe-un picior de plai sau Vârstele umanității, prezintă patru dintre cele mai cunoscute balade: Miorița, Ciobănașul, Toma Alimoș și Meșterul Manole. Avem de-a face și aici cu un drum, parcursul de la omul contemplativ din Miorița și Ciobănașul la omul activ din Toma Alimoș și apoi la cel care poartă în el idealul creator al omenirii, omul constructiv din Meșterul Manole, acest drum reprezentând „sinteza marilor aspirații ale umanității”.


PRESĂ

„Realizatorii recitalului s-au oprit asupra tipului meditativ, considerând că acesta, capabil de reflecţii asupra mersului lumii şi a vieţii omului, evidenţiază cel mai bine neîntrecuta valoare filozofică şi estetică a folclorului nostru, cizelat cu migală de-a lungul atâtor veacuri.”

Magda Bratu, cvlpress.ro

01 Decembrie 2019, ora 19:30, Sala George Constantin
11 Octombrie 2019, ora 18:00, Sala George Constantin
21 Septembrie 2019, ora 19:30, Sala George Constantin

Arhivă articole