Roman Feodori

Date biografice:

S-a născut în Ural, în anul 1978.

Studii:

2001 – absolvent al Facultății de Istorie din orașul natal, devenind profesor.

2004 – absolvent al Institutului de Arte Scenice din Sankt-Petersburg (SpbGATI), la clasa de regie a lui Ghenadi Trostianețki, cu dublă specializare: regie și actorie.

După absolvire a fost angajat ca regizor-principal la Teatrul Dramatic din Altai, iar în anul 2011 a fost angajat ca regizor-principal și apoi director artistic la Teatrul Tânărului Spectator din Krasnoiarsk.

Spectacole la Teatrul Nottara:

  • MOLIÈRE | ERÉILOM după Molière și Mihail Bulgakov, 2018.

Spectacole la alte teatre:

  • Muștele, după Jean-Paul Sartre, Teatrul Tânărului Spectator din Krasnoiarsk, 2017

A montat peste 30 de spectacole în teatre din Rusia (Altai, Ekaterinburg, Tver etc.), din Țările Baltice, dar și din Sankt-Petersburg și în cele mai importante teatre din Moscova: MHAT / Teatrul de Artă din Moscova și Teatrul Națiunilor: Peer Gynt de  Henrik Ibsen, Alice după L. Carroll, Degete magice după V. Durnenkov, Visul  unei nopți de vară, Coriolan, Îmblânzirea scorpiei, A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, Crăiasa zăpezii și Mica sirenaă de H.C. Andersen, Visul Nataşei de Iaroslava Pulinovici, Un tramvai numit dorinţă de Tennessee Williams, Antigona de Jean Anouilh, Mutter Courage şi copiii ei de Bertolt Brecht, Nebuna din Chaillot de Jean Giraudoux, Omul cel bun din Siciuan de Bertolt Brecht etc.

Premii:

  • Premiul pentru cea mai bună regie (pentru musicalul Hamalul și regele, după V. Alenikov), la Festivalul de Teatru  Masca de Aur, din Pskova, 2017
  • Premiul Special al juriului, Festivalul Masca de Aur, pentru spectacolul vizual Alisa (regizat împreună cu Daniil Ahmedov), 2016