Doina Levintza

Date biografice:

S-a născut pe 10 aprilie 1939, la București. Este creatoare de modă, furnizor oficial al Casei Regale din România. A susținut prezentări ale brandului care îi poartă numele la Monte Carlo, Paris, apoi Washington, New York, Londra, Praga, Geneva, Madrid, Japonia, China, Berlin, Bruxelles, Chicago.

Studii:

Absolventă a Facultății de Arhitectură din București.

Spectacole la Teatrul Nottara:

  • Fetele Pelican, The Wardrobe Ensemble, regia Horia Suru, 2022

Spectacole în alte teatre:

Doina Levintza a colaborat cu unii dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru și film, de-a lungul carierei lucrând la peste 120 de spectacole și producții cinematografice din țară și străinătate. Printre spectacolele de teatru celebre, amintim Furtuna de W. Shakespeare, regia Liviu Ciulei, Teatrul Bulandra, O trilogie antică şi Livada de vişini în regia lui Andrei Şerban, nenumărate spectacole regizate de Mihai Măniuţiu printre care Richard al III-lea, Antigona, Richard al II-lea, Omor în catedrală, Caligula, Portretul lui Dorian Gray, după Oscar Wilde, regia Dragoș Galgoțiu.

Distincții:

Ordinul național „Pentru Merit” în grad de Cavaler „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii, de Ziua Națională a României”.